Italien er kendt som hjemstedet for nogle af verdens mest elskede retter, og en italiensk buffet er en perfekt måde at bringe smagen af Italien hjem til dit eget køkken. En buffet giver mulighed for at blande forskellige teksturer og smage, og der er noget for enhver smag – fra friske salater og fiskeretter til saftigt kød og søde desserter. Lad os tage dig med på en kulinarisk rejse med denne opskrift på en komplet italiensk buffet, der både dækker det kolde, det varme og den søde afslutning.


Det Kolde – Let og Friskt

Laksecarpaccio med trøffelolie og hindbær
Ingredienser:

  • 400 g frisk laks i tynde skiver
  • 2 spsk trøffelolie
  • 1 bakke friske hindbær
  • Frisk dild
  • Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Læg de tynde skiver laks ud på et stort fad.
  2. Dryp trøffelolie over laksen, og krydr med havsalt og peber.
  3. Pynt med friske hindbær og dild. Stil retten på køl, indtil den skal serveres.

Varmrøget middelhavspigvar med timianristede zucchini og radicchio
Ingredienser:

  • 1 hel pigvar (ca. 1,5 kg)
  • Frisk timian
  • 2 zucchini, skåret i skiver
  • 1 lille hoved radicchio, revet i mindre stykker
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Varmrøg pigvaren i ovnen ved 120 grader i ca. 25-30 minutter.
  2. Steg zucchini på en pande med lidt olivenolie og frisk timian, indtil de er gyldne.
  3. Bland zucchini med radicchio, og krydr med salt og peber. Server sammen med fisken.

Fettucini-salat med blåmuslinger og rejer
Ingredienser:

  • 300 g frisk fettucini
  • 200 g blåmuslinger
  • 200 g rejer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • Frisk persille
  • Citron

Fremgangsmåde:

  1. Kog fettucini al dente og sæt til side.
  2. Damp blåmuslinger med hvidløg og hvidvin, indtil de åbner sig.
  3. Vend fettucini med muslinger, rejer og lidt af muslingefonden. Pynt med frisk persille og citronskiver.

Cæcarsalat med ristet parmaskinke og parmesan
Ingredienser:

  • 1 romainesalat
  • 100 g parmaskinke
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1 dl cæsardressing

Fremgangsmåde:

  1. Riv romainesalaten i grove stykker.
  2. Rist parmaskinken sprød på en tør pande.
  3. Bland salaten med cæsardressing og top med parmesan og sprød parmaskinke.

Vitello Tonnato – Kalvekød med Tunsauce
Ingredienser:

  • 500 g kalvefilet
  • 1 dåse tun i olie
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk kapers
  • Citron

Fremgangsmåde:

  1. Steg kalvefileten rosastegt og lad den køle af. Skær i tynde skiver.
  2. Blend tun, mayonnaise, kapers og citronsaft til en glat sauce.
  3. Fordel tunsaucen over kalvekødet, og pynt med ekstra kapers.

Langtidshævet brød og smør
Ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Smør til servering

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt mel og salt. Ælt dejen og lad den hæve køligt i mindst 12 timer.
  2. Form dejen til brød og bag ved 220 grader i ca. 20-25 minutter. Server med smør.

Det Varme – Fyldige Smage

Roulade af perlehøne med salat af marinerede grøntsager
Ingredienser:

  • 2 perlehønebryst
  • 1 håndfuld hakkede urter (fx persille og timian)
  • 200 g blandede grøntsager (fx gulerødder, pastinakker og rødbeder)
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Rul perlehønebrysterne med urter og bind dem sammen med kødsnor. Steg dem til gyldne og færdige.
  2. Skær grøntsagerne i små tern, og mariner dem i olivenolie og urter. Server koldt til rouladen.

Pestogratineret oksefilet med sesamristede kartofler og salviesauce
Ingredienser:

  • 1 kg oksefilet
  • 4 spsk grøn pesto
  • 500 g små kartofler
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 dl fløde
  • Frisk salvie

Fremgangsmåde:

  1. Smør oksefileten med pesto og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
  2. Vend kartofler i olie og sesamfrø, og bag dem sprøde i ovnen.
  3. Lav en sauce af fløde og salvie, og server sammen med oksefileten og kartoflerne.

Desserten – Den Søde Afslutning

Et udvalg af italienske oste
Anret en blanding af italienske oste som gorgonzola, pecorino og taleggio sammen med frisk frugt, nødder og honning.


Tiramisu – Italiensk cheesecake
Ingredienser:

  • 250 g mascarpone
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl stærk kaffe
  • 1 pakke ladyfingers
  • Kakao til drys

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer med sukker, og vend mascarponen i.
  2. Dyp ladyfingers i kaffe og læg dem lagvis med mascarponecremen.
  3. Drys med kakao og stil på køl i mindst 2 timer.

Chokolade-valnøddetærte med bærcoulis
Ingredienser:

  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 150 g valnødder
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • Friske bær og sukker til coulis

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokolade og smør. Rør sukker og æg i, og tilsæt hakkede valnødder.
  2. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 minutter.
  3. Blend bær med sukker til en coulis, og server til tærten.

Med denne italienske buffet er der garanti for en smagsoplevelse, der bringer tankerne til det solrige Italien. Buon appetito!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *