Der er noget helt særligt ved en fransk reception. Den elegance og det raffinement, der kendetegner det franske køkken, er perfekt til at skabe en uforglemmelig ramme om store begivenheder og festlige sammenkomster. En fransk reception byder på en bred vifte af småretter, der tilfredsstiller både øjne og smagsløg. Her bliver der kræset for detaljerne, og hver bid er en oplevelse i sig selv.
I dette blogindlæg vil vi tage dig igennem en række vidunderlige opskrifter, som du kan bruge til at sammensætte din helt egen franske reception. Menuen byder på alt fra sprøde Vol-au-vents med rørt stenbidderrogn til lækre chokolade-petit fours. Der er noget for enhver smag – uanset om man er til det salte, det søde eller det lune. Lad os dykke ned i opskrifterne og skabe en reception, der vil imponere dine gæster.
Vol-au-vent med rørt stenbidderrogn
En klassisk fransk delikatesse, der er både enkel og elegant.
Ingredienser (til 10 stk.):
- 10 små butterdejsvol-au-vents
- 100 g stenbidderrogn
- 2 spsk cremefraiche
- 1 spsk finthakket rødløg
- 1 spsk finthakket purløg
- Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Forbered vol-au-vents ved at varme dem let i ovnen efter anvisning på pakken.
- Rør stenbidderrogn forsigtigt sammen med cremefraiche, rødløg og purløg.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Fyld de lune vol-au-vents med den rørte stenbidderrogn og pynt med lidt ekstra purløg på toppen.
- Server straks.
Crouton med laksemousse
En delikat lille hapser, der smelter på tungen.
Ingredienser (til 10 stk.):
- 10 små runde croutoner
- 100 g røget laks
- 50 g flødeost
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk dild (frisk eller tørret)
- Salt og peber
- Dildkviste til pynt
Fremgangsmåde:
- Blend røget laks, flødeost, citronsaft og dild til en glat mousse.
- Smag til med salt og peber.
- Placer en lille skefuld laksemousse på hver crouton.
- Pynt med en lille kvist dild og server.
Bresaola med melon
En simpel, men sofistikeret kombination af smagsnuancer.
Ingredienser (til 10 stk.):
- 10 skiver bresaola (lufttørret oksekød)
- 1/4 cantaloupe-melon
- Friskkværnet sort peber
- Citronsaft
- Friske basilikumblade
Fremgangsmåde:
- Skær melonen i små, aflange stykker.
- Læg et stykke melon på hver skive bresaola, dryp med lidt citronsaft og drys med sort peber.
- Rul bresaolaen omkring melonen og fæst med en tandstik, hvis nødvendigt.
- Pynt med et lille blad frisk basilikum og server.
Små grøntsagstærter
Disse lækre tærter er fyldt med smag og farve.
Ingredienser (til 10 små tærter):
- 1 rulle tærtedej
- 1/2 squash
- 1/2 rød peberfrugt
- 1/2 gul peberfrugt
- 2 æg
- 1 dl fløde
- 50 g revet ost (f.eks. gruyere)
- Salt og peber
- Frisk timian
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skær squash og peberfrugter i små tern.
- Udstik tærtedejen i cirkler, der passer til små tærteforme, og pres dejen ned i formene.
- Fordel grøntsagsternene i tærteformene.
- Pisk æg og fløde sammen, tilsæt revet ost, og smag til med salt, peber og timian.
- Hæld æggeblandingen over grøntsagerne i tærteformene.
- Bag tærterne i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og faste.
- Server dem lune.
Lune saucisser i baconsvøb
En klassisk favorit, der altid falder i god jord.
Ingredienser (til 10 stk.):
- 10 små cocktailpølser
- 10 skiver bacon
- Tandstikker
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rul en skive bacon omkring hver cocktailpølse og fæst med en tandstik.
- Placer de indpakkede pølser på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil baconet er sprødt.
- Server dem lune.
Lune mini frikadeller
En dansk klassiker med et fransk twist.
Ingredienser (til 10 stk.):
- 250 g hakket svinekød
- 1 lille løg (finthakket)
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- 1 spsk mælk
- Salt og peber
- Smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne sammen til en fars.
- Form små frikadeller med en teske.
- Steg frikadellerne i smør på en pande, indtil de er gyldne og gennemstegte.
- Server dem lune.
Saltmandler
En sprød og velsmagende snack til receptionen.
Ingredienser:
- 200 g mandler
- 2 spsk groft salt
- 2 dl kogende vand
Fremgangsmåde:
- Opløs saltet i det kogende vand.
- Tilsæt mandlerne og lad dem trække i 10 minutter.
- Hæld vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag mandlerne i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter, eller indtil de er sprøde.
- Lad dem køle af og server.
Oliven
Her behøver du ikke en opskrift – vælg blot dine yndlingsoliven og server dem i en smuk skål. Gå efter en blanding af grønne og sorte oliven for en flot præsentation.
Ostestave med radisser
En frisk og sprød servering.
Ingredienser:
- 200 g fast ost (f.eks. emmentaler eller gouda)
- 1 bundt radiser
Fremgangsmåde:
- Skær osten i stave.
- Skyl radiserne grundigt og skær toppen af.
- Arranger ostestavene og radiserne på et fad og server.
Chokolade petit fours
Den perfekte søde afslutning.
Ingredienser (til ca. 20 stk.):
- 200 g mørk chokolade
- 50 g hvid chokolade
- 50 g hakkede nødder (f.eks. hasselnødder eller mandler)
- Spiseligt guldstøv (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Smelt den mørke chokolade over vandbad og hæld den i små silikoneforme.
- Drys hakkede nødder over chokoladen og lad det stivne.
- Smelt den hvide chokolade og lav fine mønstre ovenpå de stivnede petit fours.
- Pynt evt. med spiseligt guldstøv for et ekstra luksuriøst touch.
- Lad chokoladen stivne helt, før du forsigtigt løsner petit fours fra formene.
Med denne menu er du godt rustet til at imponere dine gæster og skabe en ægte fransk reception. Bon appétit!
Skriv et svar